Selecteer een pagina

Over Chris Halkes

 

‘Je kunt beter geschiedenis schrijven dan geschiedenis worden’. Onder dat motto koos Chris Halkes (1962) na een korte carrière als beroepssoldaat – met diverse militaire uitzendingen in Afrika – voor de journalistiek. Hij studeerde journalistiek aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg en Nederlands Recht aan de Open Universiteit. Later volgde hij ook nog een een vakopleiding tot particulier onderzoeker en een hbo-opleiding marketingcommunicatie.

Al veertig jaar bestudeert Chris Halkes daarnaast als amateurhistoricus de wereldgeschiedenis. De grootste belangstelling gaat daarbij uit naar de klassieke oudheid en de 17e eeuw. Zijn twee andere hobby’s zijn motorrijden en schaken.

 

Ervaring

 

Als verslaggever maakte Chris Halkes in de jaren ’90 tal van reportages voor de VNU-Dagbladen, onder meer over de conflicten in Joegoslavië, Angola en Congo. Hij reisde in die tijd ook undercover door Libië om te rapporteren over de effecten van de VN-sancties tegen het regime van kolonel Kadhaffi. Daarnaast was Chris Halkes jarenlang Afrika- en Ruslandspecialist op de buitenlandredactie van het Brabants Dagblad, vervolgens algemeen verslaggever en ten slotte eindredacteur bij die krant.

Vanaf 2007 werkte Chris Halkes als eindredacteur en opinieredacteur bij de landelijke nieuwsredactie van Wegener Nieuwsmedia, die in 2012 de naam De Persdienst kreeg.

In 2015 verliet hij de dagbladjournalistiek om zich te vestigen als zelfstandig tekstschrijver en marketingredacteur. Eind 2017 kreeg hij van het ministerie van Veiligheid en Justitie vergunning een particulier recherchebureau te leiden. Sindsdien werkt hij ook als privé detective.

 

U bent hier: Start>Over Chris Halkes